›› Home ›› Gent ›› Vragen-en-tussenkomsten

Vragen en tussenkomsten

Opening Parkbosbruggen

De veelbesproken fietsbruggen, één over de E40 en één over de R4, werden eind vorig jaar al geplaatst. In een persbericht van 8 februari ll., over de nominatie van Gent als Fietsstad 2018, werd de opening van de Parkbosbruggen aangekondigd voor 27 mei 2018. Drie weken voor de opening lijkt er echter nog wel wat werk aan de bruggen.

Volgens een uitnodiging van de gemeente De Pinte zou de feestelijke opening van de fietsbruggen dan weer plaatsvinden op zondag 24 juni 2018, samen met een evenement in het Maaltebruggepark.

  • Wat is de huidige stand van zaken in de realisatie van de Parkbosbruggen?
  • Wanneer zullen de bruggen zijn afgewerkt en wanneer zal de opening ervan plaatsvinden?

Sami Souguir
Fractievoorzitter


Antwoord:

Wat is de huidige stand van zaken in de realisatie van de Parkbosbruggen?

De bruggen zijn quasi klaar.

Wat momenteel nog voor wat vertraging zorgt, is de levering en plaatsing van de trillingsdempers (dat zijn technische stukken om trillingen op te vangen en het fiets en wandelcomfort van de brug te verhogen). Ook een bijkomend scherm tegen inkijk in de Leebeekstraat dient nog gerealiseerd te worden.


Wanneer zullen de bruggen zijn afgewerkt en wanneer zal de opening ervan plaatsvinden?

In overleg met de Vlaamse overheid, de gouverneur, de gemeenten Sint-Martens-Latem en de Pinte, is gezamenlijk beslist om de Dag van het Park niet te laten doorgaan op 27 mei maar op 24 juni.

Ten laatste tegen dan zouden alle werken moeten afgerond zijn voor alvast de bruggen in gebruik te kunnen nemen. Tegen het bouwverlof zou het project totaal afgewerkt moeten zijn.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Gepubliceerd op: 07-05-2018

Terug naar overzicht