›› Home ›› Nieuws

Spaar nu ook UiTPAS-punten 'in je kot'

7 april 2020

Gentenaars die een UiTPAS hebben, kunnen tijdens de coronacrisis voortaan punten sparen door thuis creatief aan de slag te gaan of door deel te nemen aan online sportactiviteiten.

Er is meer dan één manier om tijdens de coronacrisis UiTPAS-punten te verzamelen van thuis uit. Gentenaars kunnen bijvoorbeeld creatief aan de slag met Gentse trekpleisters: een Gravensteen in cake of in karton? Een kleurrijke tekening van een van de Stadspaleizen? Het kan allemaal. Wie een foto of filmpje van zijn creatie naar historischehuizen@stad.gent stuurt, krijgt één UiTPAS-punt. Voor de winnaars is er een gratis jaarkaart voor Historische Huizen. Het Huis van Alijn organiseert dan weer een online paaszoektocht.

Ook voor sportievelingen zijn er nog punten te sparen. Kaarthouders die op Facebook deelnemen aan een live beweegsessie van de Stad Gent, krijgen telkens één UiTPAS-punt. Ook wie meedoet aan de uitdagingen van Sportaround, kan UiTPAS-punten sparen. Alle 'coronaproof' UiTPAS-activiteiten staan op Uitin.gent.be.

Schepen van Cultuur Sami Souguir: "Een bijzondere tijd vraagt bijzondere creativiteit: van paaseitjes zoeken met de kinderen tot het Gravensteen in elkaar knutselen: het levert je UiTPAS-punten op. Iedereen met een UiTPAS kan meedoen en zo ook vanuit zijn of haar kot verder punten sparen."


Bron: Persruimte Stad Gent