›› Home ›› Nieuws

Gedaan met saaie wachtmuziekjes: Gentinfo kiest voor Gorki

10 december 2020

Wie naar Gentinfo belt, het centrale aanspreekpunt van de Stad Gent, krijgt niet langer een doordeweeks wachtmuziekje te horen. Integendeel, bellers die even aan de lijn moeten blijven, genieten voortaan van de debuutplaat van Gorki.

Met de lancering van het telefoonnummer 09 210 10 10 werd de Stad Gent op 18 juni 2003 de eerste stad in België met een centraal aanspreekpunt. Intussen is het callcenter Gentinfo een onmisbare schakel in de communicatie van de Stad. Maar wie tot voor kort even aan de lijn moest blijven, moest dat met een doordeweeks wachtmuziekje doen. Daar komt nu verandering in.

Schepen van Cultuur Sami Souguir: "Wachtmuziekjes durven al eens een bron van ergernis te zijn. Daarom gaan we elke week voor een nieuwe klassieker van de hand van Luc De Vos. Tegelijkertijd is het een passend eerbetoon aan een icoon van de Gentse muziek."

Elke dag nemen zo'n 500 Gentenaars contact op met Gentinfo, heel wat van hen via telefoon. Dit is dus meer dan een fijne manier om elke dag hulde te brengen aan een groot Gents artiest. - Sofie Bracke, schepen van Publiekszaken

Gent is een stad met een bruisende, vernieuwende muziekscene en tal van creatieve muzikanten. Een echte muziekstad, en dat wil de Stad Gent ook in kleine initiatieven laten blijken. Daarom krijgen bellers die bij Gentinfo even aan de lijn moeten blijven, voortaan een nummer van Gorki te horen. Een kleine geste, maar ook een symbolisch eerbetoon aan Luc De Vos, de man die zijn stempel drukte op de Gentse muziekscene.

Gentinfo koos voor de debuutplaat 'Gorky' uit 1992 (de naam van de band was toen ook nog zo gespeld), een iconisch album voor Gent en de Gentenaars met klassiekers zoals Mia, Lieve Kleine Piranha en Anja. Elke week wordt willekeurig een liedje gekozen, elk nummer komt aan bod.


Bron: Stad Gent