›› Home ›› Nieuws

Gent reikt 50.000e UiTPAS uit

4 juni 2019

Vijf jaar na de lancering van UiTPAS regio Gent ging op 4 juni 2019 de 50.000ste UiTPAS over de toonbank in de Stadswinkel. Astrid Bazyn kocht nietsvermoedend het jubileumexemplaar en werd meteen in de bloemetjes gezet. Bovenop haar UiTPAS kreeg Astrid ook nog eens een museumpas ter waarde van 50 euro.

Astrid Bazyn woont in Melle, werkt in het centrum van Gent en heeft 2 kindjes.

"Ik ga vaak zwemmen in Merelbeke en naar de bibliotheek met de kindjes. Daar zag ik de UiTPAS zuiltjes staan. Ik vroeg me af wat het precies was en heb het dan eens opgezocht. Ik wou al een tijdje een UiTPAS aanschaffen. Nu kan ik al eens gratis gaan zwemmen, daar ben ik heel blij mee." - Astrid Bazyn, 50.000e UiTPAS-houder

Schepen van Cultuur Sami Souguir: "UiTPAS stimuleert mensen om deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten. We zijn dan ook vereerd de 50.000ste UiTPAS-gebruiker in Gent in de bloemetjes te mogen zetten. Het succes van UiTPAS in Gent wordt hiermee duidelijk: zo’n 25% van de al meer dan 200.000 pashouders in Vlaanderen zijn Gents."


Over UitPAS

UiTPAS Gent werd gelanceerd op 12 september 2014, 5 jaar later gaat de 50.000ste UiTPAS over de toonbank in de Stadswinkel. De Gentse UiTPAS doet het dan ook uitstekend: er werden al meer dan 1.075.000 punten gespaard. Begin 2018 sloten Merelbeke en Destelbergen zich nog aan bij UiTPAS Gent, waardoor je de pas al bij meer dan 140 vrijetijdsaanbieders kan gebruiken. Zwemmen, sportclubs, jeugdkampen, bibliotheken, musea, toneel, film, muziek… er is voor elk wat wils.

Wat is UitPAS?
Waar is je UitPAS bruikbaar | UiT in Gent


Vier mee 5 jaar UiTPAS

Eind september 2019 viert UiTPAS regio Gent zijn vijfde verjaardag en worden alle aanbieders van UiTPAS-activiteiten extra in de kijker gezet. Er zullen heel wat unieke activiteiten en omruilvoordelen aangeboden worden in ruil voor UiTPAS-punten.