›› Home ›› Nieuws

Knallende start voor Gent Leest: 456 Gentenaars worden 'stadslezer

21 november 2019

Het leven is te kort om slechte boeken te lezen. Vanuit die filosofie ontstond Gent Leest. eerst als een droom binnen bibliotheek De Krook, door de ondersteuning van heel wat enthousiaste mensen wordt de droom nu werkelijkheid.

Op 21 november kwamen de Gentse stadslezers voor het eerst samen in De Krook. Om kennis te maken met elkaar en de verschillende organisaties die het project mee vormgeven. Een ding hadden ze allemaal met elkaar gemeen: de liefde voor het lezen.

Gent Leest wordt niet zomaar een website met leestips, het wordt een échte leescommunity van Gent. De site met leestips wordt gebouwd voor en door Gentenaren en gepromoot door verschillende partners uit het veld.

Er is al langer vraag naar een up-to-date kalender van alle events over lezen en literatuur en een plannetje met de meest aangename leesplekken in de stad. Het is de missie om van Gent Leest een sterke gemeenschap te maken. Een merk dat stadsbreed alles over lezen en leesplezier bundelt.

Het 'kick-off' event was alvast een succes. Heel wat Gentse stadslezers waren aanwezig met hun favoriete boek onder de arm. Zowel jong als oud: de jongste stadslezer is 9 jaar oud, de oudste mag al 85  kaarsjes uitblazen.

De mosterd voor Gent Leest werd gehaald in Leuven. Net als Antwerpen en Brugge stapt ook Gent mee in het opschalingsproject van Leuven leest. We zijn in Gent koploper en zullen al op 14 februari het webplatform boven het doopvont houden.

Het enthousiaste team achter Gent Leest zal 2 keer per jaar een ontmoeting organiseren. Want 456 mensen geëngageerd houden is een heuse taak. Op die manier kan geluisterd worden naar opmerkingen, verbeteringen, ervaringen, nieuwe ideeën, enz.

Meer informatie over Gent Leest vind je hier.