›› Home ›› Nieuws

Minister-president Jambon op cultureel werkbezoek

11 december 2019

Minister-president Jan Jambon kwam als kersvers Minister van Cultuur op cultureel werkbezoek in het MSK Gent. Na een constructief overleg over enkele belangrijke Gentse cultuurdossiers kreeg hij een rondleiding in het MSK. Als afsluiter werd hij ondergedompeld in de tentoonstelling 'Van Eyck, een optische revolutie', die in volle opbouw is voor het Van Eyck-jaar in 2020.

Voorafgaand aan de rondleiding vond een overleg plaats tussen Schepen Souguir en Minister-president Jan Jambon. O.a. de dossiers over de uitbreiding van het S.M.A.K., de Bijloke-site, de tentoonstelling over Van Eyck, de opera en het huis van de film kwamen aan bod. Het overleg verliep zeer constructief en minister Jambon beloofde ook promotie in het buitenland te voeren voor het Van Eyck-jaar.

Na het overleg kregen de minister en de schepen een uitgebreide rondleiding in het MSK. Daar is men momenteel volop bezig met de opbouw van de tentoonstelling 'Van Eyck, een optische revolutie'. De tentoonstelling opent op 1 februari 2020 haar deuren en brengt een ongezien aantal schilderijen van Van Eyck samen. 

Tot slot werd ook een bezoek gebracht aan het restauratieatelier in het MSK. Daar worden de verschillende panelen van het Lam Gods gerestaureerd. De Minister-president was in elk geval zwaar onder de indruk. Hij was naar eigen zeggen "omver gevallen van het Lam Gods, en van de virtuositeit waarmee die virtuositeit gerestaureerd word."

Een goede relatie tussen Brussel en Gent is van groot belang voor de goede opvolging van dossiers. Het is daarom de bedoeling om zeker 2 keer per jaar samen te zitten met het kabinet van de Minister-president.