›› Home ›› Nieuws

Ook Lochristi en Melle bij UiTPAS regio Gent: één kaart voor 5 gemeenten

9 januari 2020

De gemeenten Melle en Lochristi zijn voortaan aangesloten bij UiTPAS regio Gent. Ze vormen samen met Gent, Destelbergen en Merelbeke UiTPAS regio Gent. Met de UiTPAS regio Gent kunnen inwoners van de 5 gemeenten punten sparen en genieten van UiTPAS-voordelen in de volledige regio.

Gentenaars, Destelbergenaars en Merelbekenaars kunnen sinds 1 januari 2020 hun UiTPAS ook gebruiken in Lochristi en Melle, en omgekeerd zullen inwoners van Lochristi en Melle ook van het ruime UiTPAS-aanbod in de regio Gent kunnen genieten.

Schepen van Cultuur Sami Souguir: "Met UiTPAS regio Gent hebben pashouders nu een kaart in handen waarmee ze op meer dan 200 plaatsen in Lochristi, Melle, Gent, Merelbeke en Destelbergen punten kunnen sparen en van voordelen kunnen genieten."


Kansentarief geldig in de volledige regio

Voor vele mensen betekent hun UiTPAS niet alleen een spaar- en voordelenkaart, maar ook een kortingskaart. Wie recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming bij het ziekenfonds, in schuldbemiddeling of in budgetbegeleiding is, kan een UiTPAS met kansentarief aankopen. Sinds 1 januari 2020 kunnen ook inwoners van Lochristi en Melle een UiTPAS met kansentarief aankopen. Een UiTPAS met kansentarief geeft recht op 80% korting bij alle UiTPAS-partners uit de volledige regio.

Om een UiTPAS met kansentarief aan te kopen gaat men met de identiteitskaart en een attest van verhoogde tegemoetkoming, schuldbemiddeling of budgetbeheer langs bij een verkooppunt in de eigen gemeente.


Een UiTPAS regio Gent aankopen?

Een UiTPAS kost 5 euro. Kinderen en jongeren tot 18 jaar betalen 2 euro. Een UiTPAS met kansentarief kost 1 euro.


Bron: Persruimte Stad Gent