›› Home ›› Nieuws

Tickets voor stedelijke musea nu ook online te koop

19 mei 2020

Vanaf woensdagvoormiddag 20 mei 2020 gaat de online ticketverkoop van de stedelijke musea van start. Bezoekers kiezen online een gewenste dag en tijdstip, en kunnen ook meteen betalen. Op die manier kunnen de musea het aantal aanwezigen optimaal monitoren en krijgen bezoekers gegarandeerd een veilige en aangename ervaring.

Sinds 18 mei zijn de deuren van de Gentse musea terug open. De vaste collecties zijn opnieuw te bezichtigen en ook de tijdelijke tentoonstellingen openden weer de deuren. Verschillende musea ontwikkelden daarnaast een speciaal aanbod voor families en nieuwe digitale tours.

Eerder deze week konden bezoekers al telefonisch tickets reserveren. Vanaf 20 mei is het voor het eerst mogelijk om tickets online te reserveren en te betalen, via de websites van de musea.

Schepen van Cultuur Sami Souguir: "Door de maatregelen om onze bezoekers een veilig museumbezoek te kunnen garanderen, is de eerder geplande online ticketverkoop van onze Gentse musea in een stroomversnelling gekomen. Vanaf woensdag kunnen voor alle Gentse musea online tickets aangekocht worden en dat blijft uiteraard ook zo in de toekomst. Ook alle reductietarieven worden online aangeboden."

Om een aangenaam en veilig bezoek te garanderen, wordt er gewerkt met tijdsloten. Daarmee wordt het aantal personen dat het museum gelijktijdig bezoekt zoveel mogelijk gemonitord. Aan de bezoekers wordt gevraagd om zich binnen het gereserveerde tijdsblok aan te melden aan de balie van het museum, met het ticket dat ze via e-mail ontvingen. Eenmaal in het museum kan iedereen, via de voorziene routes, op zijn eigen tempo zijn bezoek afleggen en opnieuw genieten van de kunst en cultuur die de Gentse musea rijk zijn.


Praktisch

Een online ticket kopen voor de stedelijke musea kan via de website van de musea:

Daar staat meteen ook alle informatie over wat er te beleven valt in het museum, en specifieke informatie rond openingsuren, veiligheidsmaatregelen en toegankelijkheid.

Naast de online ticketverkoop, blijft het ook nog steeds mogelijk om telefonisch tickets te kopen. Dat kan elke werkdag van 9 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16 uur op het nummer 09 210 10 75. Na telefonische reservatie vragen we om de gereserveerde tickets cashloos af te rekenen in het museum.

Ook de online ticketverkoop van Historische Huizen Gent blijft uiteraard beschikbaar.


Bron: Stad Gent