›› Home ›› Nieuws

Te koop: glazen tegels van luchtfoto van Gent uit STAM

25 juni 2020

In oktober 2020 krijgt 'het verhaal van Gent' in het STAM een grondige make-over, met een nieuwe versie van de luchtfoto. De werken zijn volop bezig en daarom verkoopt het museum nu de oorspronkelijke luchtfoto uit 2008, per tegel van één vierkante meter. Iedereen kan via een online veiling een bod doen.

De voorbij 10 jaar liepen heel wat mensen in het STAM over de (licht)vloer, maar dankzij de verplichte overschoentjes zijn de glazen tegels goed bewaard. Momenteel krijgt 'het verhaal van Gent' in het STAM een grondige make-over, en daar hoort ook een nieuwe luchtfoto bij. Die zal vanaf oktober 2020 te zien zijn. De oorspronkelijke luchtfoto uit 2008 wordt nu tegel per tegel te koop aangeboden.

Schepen van Cultuur Sami Souguir: "Vanaf oktober krijgt het STAM een nieuwe lichtvloer. En dat is een unieke kans voor wie zelf een vierkante meter Gent in huis wil halen. De tegels van de huidige vloer worden vanaf vrijdag 26 juni via een online veiling verkocht. Iedereen die dat wil kan een bod uitbrengen op een bijzonder stukje decoratie."

Wie zelf een 'vierkante meter Gent' in huis wil halen, kan via een online veiling bieden op een tegel naar keuze. Ook de lichtbak eronder met ledverlichting wordt verkocht. De tegels zijn één vierkante meter groot, 3 centimeter dik en wegen 75 kilogram, inclusief lichtbak met ledverlichting (230 V, 13 W, excl. aansluitstekker). Ze zijn genummerd met cijfers en letters zodat iedereen makkelijk zijn favoriete vierkante meter Gent kan kopen. De tegels zijn perfect om te integreren in een bestaande vloer of om er een meubel van te maken.

De online veiling via Vavato start op vrijdag 26 juni 2020 om 10 uur en duurt tot zondag 12 juli om 20 uur. Voor wie de vloer nog eens van dichtbij wil zien, is er op zaterdag 4 juli een kijkdag van 10 tot 14 uur. Door de coronamaatregelen is reserveren voor die kijkdag verplicht via www.stamgent.be.

Ontdek meer over 'Het verhaal van Gent' nieuwe stijl in het STAM (vanaf oktober 2020)


Bron: Stad Gent