›› Home ›› Nieuws

Graffiti in drukke Sint-Pietersnieuwstraat straalt rust en huiselijkheid uit

2 december 2020

In de Sint-Pietersnieuwstraat vinden voorbijgangers en buurtbewoners voortaan 5 nieuwe werken van Gentse graffitikunstenaars. De Stad Gent slaat zo twee vliegen in één klap: de opzichtige tags zijn verdwenen en de huiselijke thema's herinneren voorbijgangers eraan dat het om een woonstraat gaat.

De Sint-Pietersnieuwstraat is een straat waar veel voorbijgangers en studenten langskomen en waar het soms heel druk kan zijn, maar het is ook en vooral een woonstraat. Daarom startte de Stad Gent een project samen met de Universiteit Gent en de buurtbewoners. De bedoeling is om een deel van de Sint-Pietersnieuwstraat, vanaf De Brug tot het Sint-Pietersplein, meer het karakter van een woonstraat te geven. Er kwam bijvoorbeeld al meer gevelgroen, en er verschenen lichtprojecties met boodschappen op het wegdek.

Nu werden in samenwerking met vzw Wallin ook 4 Gentse graffitikunstenaars ingeschakeld, die zorgden voor 5 werken in de straat. De Stad Gent slaat zo twee vliegen in één klap: de opzichtige tags zijn verdwenen en de huiselijke thema's en natuurmotieven herinneren voorbijgangers eraan dat het om een woonstraat gaat. Kitsune Jolene maakte twee werken, Cee Pil, Lobster Robin en A Squid Called Sebastian elk één.

"De Sint-Pietersnieuwstraat is een belangrijke as in onze Gentse studentenbuurt. Er wonen echter ook heel wat mensen. Met dit project willen we passanten eraan herinneren dat dit in de eerste plaats een woonstraat is." - Mathias De Clercq, burgemeester

"Wij zijn er heel blij mee. We doen met de buren, de Stad en UGent inspanningen om de straat aangenamer te maken, en ook dit maakt het hier weer een beetje mooier en gezelliger." - Buurtbewoners Joren en Claudia


Bron: Stad Gent