›› Home ›› Nieuws

Gent maakt zich op voor zomer vol activiteiten

18 juni 2021

Een gloednieuwe zomercampagne moedigt Gentenaars en bezoekers aan om de stad te (her)ontdekken. Op de webpagina stad.gent/zomer worden alle activiteiten gebundeld, de Stad Gent zelf zorgt voor muziek in de wijken, en al 35 evenementen konden putten uit het Knaldrangfonds.


Zo ne zomer!

Dankzij een stijgende vaccinatiegraad, dalende coronacijfers en verdere versoepelingen belooft de zomer van 2021 alsnog verrassend fijn te worden. Het is ook een zomer waar de evenementensector, de cultuursector, de horeca en de handelaars reikhalzend naar uitkijken. Met de campagne 'Zo ne zomer!' wil de Stad Gent hen helpen om iedereen te laten weten wat er te beleven valt.

"We hebben er lang naar moeten uitkijken, we hebben daar samen hard ons best voor gedaan, en nu is het eindelijk zover: Gent staat voor een schitterende Gentse zomer. We hebben beloofd dat Gent opnieuw zou knallen zodra het kon, wel Gent zál knallen." - Mathias De Clercq, burgemeester

Op stad.gent/zomer vindt de bezoeker alle mogelijke culturele, sportieve en buurtgerichte initiatieven, net zoals jeugdactiviteiten, festivals, feesten en evenementen. De campagnebeelden komen op affiches en infoborden, en ook online en via sociale media wordt de boodschap verspreid.


Knaldrang

Om organisatoren financieel een duw in de rug te geven, lanceerde de Stad in februari het Knaldrangfonds. Met dit flexibel subsidiereglement kunnen organisatoren tot 80 procent van de gemaakte productionele en artistieke kosten terugkrijgen. De subsidie bedraagt minimaal 2.500 euro en kan oplopen tot 40.000 euro.

"Er zit één miljoen euro in ons Knaldrangfonds om Gentenaars een spetterende zomer te bezorgen. Bijna de helft, zo'n 478.000, is nu al verdeeld onder 35 evenementen. De knaldrang is dus echt groot. De Gentse organisatoren hebben er goesting in." - Annelies Storms, schepen van Feesten en Evenementen

De jury die de aanvragen van het Knaldrangfonds beoordeelt, komt voortaan wekelijks samen. Organisatoren worden begeleid bij hun aanvraag zodat dossiers snel vervolledigd geraken of doorgestuurd kunnen worden naar andere subsidiekanalen.


Muziek in de wijken

De Stad Gent zorgt ook zelf voor een coronaveilig aanbod. Elk weekend zijn er op zaterdagavond gratis optredens en op zondagmiddag kindvriendelijke activiteiten, telkens op een andere locatie, onder meer in scholen in Mariakerke, Drongen, de Bloemekeswijk en de Stationsbuurt. Het programma wordt later bekendgemaakt op stad.gent/zomer.

Ook de woonzorgcentra worden niet vergeten. De Stad Gent trekt met een mix van cabaret, Franse chanson, klassiek en folk naar de bewoners, zodat ook zij van hun herwonnen vrijheid kunnen genieten.

Ontdek het coronaproof zomeraanbod in Gent

Meer informatie over het Knaldrangfonds


Bron: Stad Gent