›› Home ›› Nieuws

'Geiwene Foersjet' gaat dit jaar op zoek naar beste Gentse droge worst

27 oktober 2021

De culinaire wedstrijd 'Geiwene Foersjet', deel van de Week van het Gents, gaat dit jaar op zoek naar de beste Gentse droge worst. Gentenaars kunnen stemmen van vrijdag 29 oktober 2021 tot en met 17 november 2021 via stamgent.be/geiwenefoersjet.

De culinaire wedstrijd Geiwene Foersjet gaat elk jaar op zoek naar de beste versie van een authentiek Gents gerecht. Vorige jaren ging het om Gentse stoverij, Gentse waterzooi met vis, Gentse Pierkesplat en de Gentse mastel, en dit jaar is de jacht geopend op de beste Gentse 'druuge wust'.

"Na chefs en bakkers is het deze keer de beurt aan slagers om te strijden voor de Geiwene Foersjet. Uit het vuistje, in stukjes of met een geheim ingrediënt, ik ben benieuwd naar de creativiteit van onze ondernemers." - Sofie Bracke, schepen van Economie en voorzitter PuurGent


Jury en uitreiking

De vakjury zal de droge worsten beoordelen op smaak, kwaliteit en vakmanschap. Het smaakpanel bestaat uit Luk De Bruyker (Pierke Pierlala), Olly Ceulenaere (Publiek), Norbert Van Speybroeck (Landsbond der Beenhouwers) en Eddy Levis (Gentsche Sosseteit). Gentenaars kunnen van 29 oktober tot 17 november ook zelf stemmen via stamgent.be/geiwenefoersjet. Wie stemt, maakt kans op zijn leeftijd in aantal droge worsten of op een Gentse kalender.

Op 19 november wordt bekendgemaakt wie de beste Gentse droge worst maakt en de Geiwene Foersjet wint. De winnaar krijgt een jaar lang de titel ‘winnaar Geiwene Foersjet 2021 voor de beste Gentse droge worst’. Ook de winnaar van de publieksprijs wordt dan bekendgemaakt.


Week van het Gents

De Geiwene Foersjet maakt deel uit van de Week van het Gents, die het Gentse dialect in de kijker zet en dit jaar plaatsvindt van 23 november tot en met 5 december 2021. Deze zesde editie focust op Gentse straat- en plaatsnamen.

Meer info over de Week van het Gents en de Geiwene Foersjet


Bron: Stad Gent