›› Home ›› Nieuws

'Museumnacht Light' op donderdag 3 maart

14 februari 2022

Na het uitstel in december keert de Gentse Museumnacht uitzonderlijk in het voorjaar terug met een light-editie. Op donderdag 3 maart 2022 gooien elf musea gratis de deuren open tot 22 uur.

Oorspronkelijk zou de Museumnacht plaatsvinden op 2 december 2021, maar die kon toen niet doorgaan omwille van corona. De musea willen de editie van 2021 niet zomaar verloren laten gaan en gooien op donderdag 3 maart 2022 de deuren open tot 22 uur voor een Museumnacht Light. Voor één keer zullen bezoekers hun Museumnacht wel op voorhand moeten plannen. Reserveren is verplicht voor elk museum, maar is gratis en kan gemakkelijk online via degentsemusea.be/museumnacht of telefonisch via 09 210 20 75 (weekdagen tussen 9 uur en 12.30 uur).

Geïnteresseerden moeten zich zeker reppen naar Design Museum Gent, want na dat weekend sluit het museum twee jaar de deuren. In S.M.A.K. kunnen bezoekers langsgaan voor de grote 'POPART'-tentoonstelling, in het Industriemuseum voor 'Kassa kassa!' en in het STAM voor 'De vierkante kilometer: Neuseplein & Brugse Poort' en 'Het verhaal van Gent'. In het Huis Van Alijn zijn 'De straat op' en de nieuwe kamer 'Jong' over jongerencultuur te ontdekken. In het MSK strijkt Belmundo Festival neer en kunnen bezoekers de vaste collectie bezichtigen. In de Sint-Pietersabdij gaan ze op 'Wonderlijke Voyage' en in het nieuwe GUM duiken ze in het hoofd van wetenschappers. Ook Museum Dr. Guislain, De wereld van Kina en de Kunsthal Gent blijven open tot 22 uur. 

Schepen van Cultuur Sami Souguir: "Toen we in december de Museumnacht noodgedwongen moesten annuleren, was het voornemen om van uitstel geen afstel te maken. Van zodra het mogelijk was, wilden we een nieuwe Museumnacht op poten zetten. De maatregelen laten het nu toe. We houden daarbij rekening met de geldende maatregelen van het moment."

Bekijk het volledige programma op: degentsemusea.be/museumnacht

Dit jaar komt er normaal gezien ook nog een échte museumnacht, op donderdag 1 december 2022. Daarnaast blijven de 'late donderdagen' vaste afspraken. Elke eerste donderdag van de maand openen de musea dan uitzonderlijk tot 22 uur de deuren, dat blijft een betalend event.


Bron: Stad Gent