›› Home ›› Nieuws

Design Museum sluit ruim twee jaar de deuren, collectie gaat op reis

4 maart 2022

Design Museum Gent sluit op zondag 6 maart 2022 de deuren voor de start van de renovatie- en nieuwbouwwerken. Vanaf dat moment wordt het Design Museum Gent twee jaar lang een 'rondzwervend museum' met tentoonstellingen in binnen- en buitenland.

Het Design Museum krijgt een nieuwe vleugel ter hoogte van de Drabstraat. Tegelijkertijd worden ook de bestaande gebouwen grondig vernieuwd. Na de zomer van 2024 moet het museum volledig klaar zijn. Het museum sluit op zondag 6 maart om 18 uur de deuren. Voor wie het nog een laatste keer wil bezoeken, zijn er avondopeningen op 4 en 5 maart. 


Collectie gaat op reis

Het museumgebouw sluit, maar dat geldt niet voor de museumwerking. Zo gaan collectiestukken op reis. De eerste halte is Frac Grand Large in Duinkerke, Frankrijk. Op 2 april opent daar de tentoonstelling 'Het narrenschip. Objecten van vervoer(ing)', een tentoonstelling waarbij een groot aantal eerder atypische objecten uit de collectie getoond wordt.

Het museumgebouw zal ook van 22 april tot en met 1 mei 2022 nog even de deuren openen als een van de grote locaties van Design Fest Gent. Het leeggemaakte museum toont dan designprojecten en er zijn lezingen, workshops, demonstraties, een designkinderopvang, partnerprojecten en meer.

Schepen van Cultuur Sami Souguir: "Na het festival wordt de site klaargemaakt voor de verbouwings- en uitbreidingswerken, zodat de werf na de zomer kan opstarten. We zullen het museum een tijd moeten missen maar bij de heropening wordt het zeker en vast een internationale blikvanger."


Bron: Stad Gent