• Sami Souguir

    Schepen van Cultuur, Stadsontwikkeling en Ruimtelijke Planning

›› Home ›› Nieuws

Poppentheater en plaatjes bij opening CoGent-box in Tolhuispark

18 november 2022

Na een doortocht in Wondelgem en Watersportbaan-Ekkergem is de CoGent-box aangekomen op zijn voorlopig laatste bestemming. De box opent op zondag 20 november in het Tolhuispark met onder meer poppentheater van vzw De Wolk en muziek.

Na passages in Wondelgem en Watersportbaan-Ekkergem is de CoGent-box toe aan zijn voorlopig laatste bestemming, de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham. De rondreizende digitale belevingsruimte vol verhalen uit de Gentse geschiedenis opent op zondag 20 november in het Tolhuispark. Tijdens het openingsfeest brengt vzw De Wolk om 15 uur verteltheater met poppen. Het Huis van Alijn brengt enkele bijzondere objecten mee, en het is aan de bezoekers om te raden waarvoor ze dien(d)en. DJ Xavier zorgt voor muziek en iedereen mag zijn eigen platen meebrengen.

Gentenaars ontdekken in de box ook een nieuw verhaal over de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham. Daarin geeft Pauly Verhoene, voormalig arbeider uit de buurt, zijn visie op het verleden van de wijk. Tijdens de opening wordt ook het activiteitenprogramma voor de buurt voorgesteld. De CoGent-box blijft staan in het Tolhuispark tot 12 februari 2023 en is open op donderdag en zondag van 13 uur tot 16.30 uur of op afspraak.

"Onze CoGent-box heeft al een hele weg afgelegd in onze stad en kan steeds op veel nieuwsgierigheid rekenen. Zo houden we ons stedelijk erfgoed levendig en laagdrempelig." - Mathias De Clercq, burgemeester

Lees meer over de Collectie van de Gentenaar


De 'Collectie van de Gentenaar' is een initiatief van de Stad Gent, Design Museum Gent en District09 samen met STAM, Huis van Alijn, Industriemuseum Gent, UGent, Inuits, Fisheye, Chase Creative, Meemoo, Studio Dott en iDROPS. Het wordt mee gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling via het initiatief Urban Innovative Actions (UIA) en de Vlaamse Overheid.


Bron: Stad Gent