›› Home ›› Nieuws

Meer dan 29.000 bezoekers voor Museumnacht in Gent

2 december 2022

De tien Gentse musea die afgelopen nacht de deuren gratis hebben geopend tijdens de Museumnacht, hebben samen meer dan 29.000 bezoekers over de vloer gekregen. Het Huis van Alijn trok het evenement op gang met een kindermuseumnacht, het GUM lokte als nieuwkomer meteen de meeste bezoekers.

Na twee coronajaren kreeg Museumnacht dit jaar weer een volwaardige editie. Iedereen kon in de nacht van donderdag op vrijdag van 18 tot 1 uur gratis tien Gentse musea bezoeken, zonder tickets of reservatie. Het GUM & de Plantentuin deed voor het eerst mee en haalde meteen al het hoogste bezoekersaantal: 5.002 mensen kwamen er een kijkje nemen.

Schepen van Cultuur Sami Souguir: "Het was weer een Museumnacht zoals we ons die herinnerden van voor de coronaperiode, ook qua bezoekersaantallen. Het deed veel plezier om zoveel jonge mensen te zien genieten van dit evenement. Museumnacht is hét visitekaartje voor de Gentse musea."

In het S.M.A.K. stonden er heel wat performances op het programma, net zoals een band die voor een live soundtrack zorgde bij de werken. Daar kwamen 4.522 bezoekers op af. In het MSK, dat uitpakte met een silent disco, kwamen 4.309 bezoekers langs. De expo in samenwerking met Wouter Deprez in de Sint-Pietersabdij lokte dan weer 3.229 bezoekers.

3.187 mensen zakten af naar het Huis van Alijn om er te gamen op verschillende manieren, bij Museum Dr. Guislain genoten 2.106 mensen van KAOS en macramé, en de expo's en activiteiten in Het Industriemuseum en STAM lokten respectievelijk 2.008 en 1.923 bezoekers. De Kunsthal Gent haalde tot slot 1.400 bezoekers, en De wereld van Kina: het huis sluit het rijtje af met 1.372 bezoekers.

Lees hier wat er allemaal op het programma stond


Bron: Stad Gent