›› Home ›› Nieuws

Ontdek de Boon-kandidaten tijdens voorleesmarathon op 10 locaties

2 maart 2023

De Boon voor Literatuur wordt eind maart uitgereikt in Gent. Als voorsmaakje kan iedereen op zaterdag 4 maart de tien kanshebbers leren kennen tijdens een voorleesmarathon op tien verrassende locaties in de stad, van het Van Eyckzwembad tot de Opera.

De uitreiking van de Boon voor Literatuur vindt dit jaar plaats op donderdag 30 maart in Gent. In aanloop naar dit moment trekt De Krook op zaterdag 4 maart de stad in om de genomineerde titels aan iedereen voor te stellen tijdens een voorleesmarathon. Alle sessies zijn gratis, maar inschrijven is verplicht.

Schepen van Cultuur Sami Souguir: "Voorlezers, waaronder enkele auteurs zelf, brengen op tien Gentse locaties fragmenten uit een genomineerd boek. Ze doen dat onder meer in het Van Eyckzwembad, de Opera, het GUM, het Industriemuseum en in De Krook."

Ontdek alle locaties van de voorleesmarathon en het bijkomende programma

 
De Voorleesmarathon is slechts één van de activiteiten die plaatsvinden in Gent naar aanleiding van de uitreiking van de Boon. Daarnaast is er ook een debatavond over literaire prijzen, een Paarse Zetellezing met Sanne Rooseboom en werken heel wat scholen met de genomineerde kinder- en jeugdboeken.


Over de Boon

De Boon is een jaarlijkse literatuurprijs voor Nederlandstalige literatuur met twee categorieën: één voor fictie en non-fictie en één voor kinder- en jeugdliteratuur. De twee winnaars krijgen elk 50.000 euro en er zijn ook twee publieksprijzen van telkens 5.000 euro. De uitreiking vindt dit jaar plaats op donderdag 30 maart bij VierNulVier in Gent. Onder de kandidaten van dit jaar vinden we onder meer gevestigde waarde Bart Moeyaert, debutante Tülin Erkan en Nederlands-Zweedse schrijfster-illustrator Marit Törnqvist.


Bron: Stad Gent