• Sami Souguir

    Schepen van Cultuur, Stadsontwikkeling en Ruimtelijke Planning

›› Home ›› Nieuws

Nieuwe expo in Sint-Pietersabdij bundelt werk van fotograaf Filip Claus

8 mei 2023

In de Sint-Pietersabdij opent deze week een nieuwe tentoonstelling met werk van fotograaf Filip Claus. De expo bundelt zo'n 115 foto's die Claus maakte in binnen- en buitenland. De fotograaf geeft er zelf ook rondleidingen in het gezelschap van bekende gasten.

Filip Claus is vooral bekend als voormalig huisfotograaf bij De Morgen. Zowel zijn spraakmakende portretten van Belgische politici als zijn indringende beelden van conflicten in Zuidoost-Europa, Afrika en vooral ook het Midden-Oosten behoren tot het collectief geheugen. In de nieuwe tentoonstelling 'Oog(st)' bundelt Claus nu zo'n 115 foto's en trekt hij bezoekers mee in meer dan veertig jaar recente geschiedenis. De tekst en uitleg bij de beelden geven, samen met het persoonlijk commentaar van Claus, een kijk op de niet altijd evidente werkomstandigheden van de fotograaf.

Schepen van Cultuur Sami Souguir: "De Sint-Pietersabdij heeft een mooie traditie aan succesvolle fototentoonstellingen. Met Filip Claus belichten we een icoon van de nieuwsfotografie die bovendien zijn eerste stappen in de fotografie hier in onze stad heeft gezet."

Bezoekers die meer uitleg willen bij de foto's kunnen deelnemen aan een instaprondleiding. Daarin bezoeken ze de expo samen met de fotograaf en een bekende gast. Onder meer schrijver Stefan Hertmans, persfotograaf Michiel Hendryckx en journalist Veerle Windels passeren de revue. Hiervoor is inschrijven wel verplicht.

De tentoonstelling opent de deuren op 12 mei 2023 en loopt tot 20 augustus 2023. De expo is te bezoeken van dinsdag tot en met zondag, telkens van 10 tot 18 uur.

Lees meer over de expo 'Oog(st)'


Bron: Stad Gent