›› Home ›› Nieuws

MSK toont werken van 400 leerlingen Academie

1 juni 2023

In het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK) zijn vanaf zaterdag 3 juni werken te bewonderen van 400 Academie-leerlingen uit 13 wijken. De expo 'WijkWonders' is het resultaat van een samenwerking met de Academie voor Beeldende Kunst naar aanleiding van 225 jaar MSK.

Zo'n 400 leerlingen uit 13 verschillende wijken, vooral kinderen en jongeren, bezochten het voorbije jaar het museum of kregen in de klas een museumgids over de vloer die vertelde over de collectie van het MSK. De leerlingen zochten vervolgens inspiratie in zelf gekozen kunstwerken, details of specifieke thema’s. De leraars reikten hen telkens diverse invalshoeken, technieken en materialen aan. Het resultaat van al deze creativiteit is vanaf zaterdag 3 juni te zien in de expo WijkWonders in het MSK.

Schepen van Cultuur Sami Souguir: "Onze musea doen het goed bij jongeren. Eén op de drie bezoekers is jonger dan 26. Onze musea betrekken de jongste Gentenaars maar al te graag bij hun werking en wat spreekt meer tot de verbeelding dan zelf een werk te mogen tonen in het MSK."

De tentoonstelling, die loopt tot eind augustus, is onderdeel van het grootschalige project 'Collectie naar Buiten', waarmee het MSK een jaar lang vernieuwende banden smeedde met Gentse buurten, scholen, sociale en culturele partners. Wie een ticket koopt voor het MSK, kan meteen ook de expo WijkWonders bezoeken. Voor Gentenaars is er een korting. Een bezoek op zondag tussen 10 en 13 uur is voor Gentenaars gratis.

Wijkwonders. De collectie door de ogen van de Gentse wijkateliers.


Bron: Stad Gent