›› Home ›› Nieuws

Expo in Sint-Pietersabdij toont leven 'op den buiten' in foto's en verhalen

16 oktober 2023

In de Sint-Pietersabdij opent deze week de nieuwe expo Buitenmensen. Met een oude tractor en een beestenkar als opnamestudio keek en luisterde fotograaf en verhalenverteller Jelle Vermeersch naar bewoners van 'den buiten'. Zijn reisverslag in woord en beeld is vanaf 20 oktober te bezoeken.

Fotograaf en verhalenverteller Jelle Vermeersch trok met een oude tractor en een beestenkar die hij ombouwde tot fotostudio door het land om portretten te maken en te spreken met bewoners van 'den buiten'. Van de Westhoek tot de Borinage, de Ardennen en Limburg, om dan via de Polder en Zeeland terug te keren naar Gent.

Zijn reisverslag vormt nu de nieuwe tentoonstelling Buitenmensen in de Sint-Pietersabdij. Daar krijg je prachtige zwart-witfoto's te zien van de mensen die Vermeersch heeft ontmoet, en leer je de verhalen kennen van zowel boeren, pastoors, cafébazen, vluchtelingen, oud-mijnwerkers, kapsters en kunstenaars als politici, veeartsen, bedrijfsleiders, baronnen en F-16-piloten.

Schepen van Cultuur Sami Souguir: "De Sint-Pietersabdij kent een traditie van sterke fototentoonstellingen. Denk maar aan de recente expo van Filip Claus of die met foto's van Frida Kahlo. 'Buitenmensen' past perfect in dat rijtje, maar is ook veel meer dan een fototentoonstelling."

De tentoonstelling opent op 20 oktober 2023 en loopt tot 14 april 2024. De expo is te bezoeken van dinsdag tot en met zondag, telkens van 10 tot 18 uur. Voor gezinnen met kinderen is er een gratis familieboekje met zoek- en kijkopdrachten. Wie na een bezoek nog meer zin heeft in Buitenmensen, kan naar Sphinx Cinema. Daar worden tijdens de duur van de expo films geprogrammeerd met een link naar de tentoonstelling.

Lees meer over de nieuwe expo Buitenmensen

Persdossier


Bron: Stad Gent