›› Home ›› Nieuws

College op driedaagse over meerjarenplan

8 februari 2019

Het college van burgemeester en schepenen trekt op 10, 11 en 12 februari 2019 naar Oostende om het bestuursakkoord te vertalen naar een nieuwe missie voor de Stad Gent en nieuwe (hoofd)strategische doelstellingen op te maken.

Op de gemeenteraad van maandag 28 januari 2019 werd het Gentse bestuursakkoord met als titel 'Ambitie en durf voor Gent' toegelicht, besproken en goedgekeurd. Dit bestuursakkoord zal de basis vormen van het meerjarenplan en de beleidsnota’s van de leden van het college.

Net zoals het vorige stadsbestuur, trekt het college van burgemeester en schepenen drie dagen uit om het bestuursakkoord te vertalen naar een voorstel tot nieuwe missie voor de Stad Gent en nieuwe (hoofd)strategische doelstellingen. Het doet dit in afzondering in Oostende, en met externe begeleiding door StreetwiZe. Daarnaast staan ook teamactiviteiten op het programma.

Burgemeester Mathias De Clercq: "De nieuwe missie en strategische doelstellingen zullen het raamwerk vormen van het toekomstige stadsbeleid. Dit als startpunt voor de opmaak van het nieuwe Strategisch & Financieel Meerjarenplan 2020-2025, dat in het najaar in de gemeenteraad zal worden voorgelegd. De komende weken zal ook het participatietraject voor de Gentenaars verder uitgetekend worden, zodat ook zij nauw betrokken worden in dit proces."