›› Home ›› Nieuws

Winterwonderkasteel zwaait op vrijdagavond 8 december de deuren open

7 december 2023

Het Winterwonderkasteel opent op vrijdagavond 8 december. Het Gravensteen is andermaal feestelijk ingekleed: van een besneeuwd dennenbos tot een wensboom in de Wapenzaal. Op het opperhof staat een schuddebol, waarbij bezoekers kunnen poseren om hun bezoek te vereeuwigen. Ook de pop-upwinterbar is terug, daarvoor is geen ticket nodig.

Ook dit jaar is het Gravensteen opnieuw omgetoverd tot een magisch Winterwonderkasteel vol feeërieke verlichting en feestelijke versiering. Bezoekers gaan op ontdekking door een besneeuwd dennenbos en woekerend takkenwoud en schuiven mee aan het jachtdiner van de graaf. In de Wapenzaal kunnen ze aan de wensboom hun warmste wensen hangen. Op het opperhof kan iedereen plaatsnemen voor een schuddebol, om zo het bezoek op beeld vast te leggen.

Wie zin heeft in een hapje of drankje, is welkom in de pop-up Winterbar in de oude paardenstallen. Die is vrij toegankelijk zonder ticket en blijft telkens open tot een uur nadat het kasteel gesloten is.

Het Winterwonderkasteel opent op vrijdag 8 december om 19 uur en is die avond gratis voor alle bezoekers. Daarna is het elke dag open van 10 tot 18 uur. Op vrijdag en zaterdag is dat tot 22 uur, net als tijdens de kerstvakantie (behalve op zondag). Het kasteel is gesloten op 24, 25 en 31 december 2023 en 1 januari 2024. De normale tickets voor het Gravensteen zijn meteen ook tickets voor het Winterwonderkasteel, inclusief audioguide.

Lees meer over het Winterwonderkasteel


Bron: Stad Gent