• Sami Souguir

    Schepen van Cultuur, Stadsontwikkeling en Ruimtelijke Planning

›› Home ›› Nieuws

Leerlingen Sint-Lucas presenteren buitenexpo 'Ongewenst' bij STAM

5 juni 2024

In de voortuin van het STAM op de Bijlokesite opent op donderdag 6 juni de gratis buitenexpo 'Ongewenst'. Met ruim twintig artistieke foto's zetten de leerlingen van Kunsthumaniora Sint-Lucas de boodschap ‘Nee is nee, enkel ja is oké’ op de agenda.

Zo'n honderd leerlingen uit het vijfde jaar audiovisuele vorming van Kunsthumaniora Sint-Lucas Gent namen de afgelopen twee schooljaren deel aan een participatief traject met de Stad Gent en Plan International. Het resultaat is een bijzondere buitenexpo over grensoverschrijdend gedrag en straatintimidatie in de voortuin van het STAM.

"Een veilige en respectvolle omgeving, daar zorgen we samen voor. Met deze expo werken we verder aan bewustwording rond seksuele intimidatie in de openbare ruimte. De boodschap is daarbij altijd zeer helder: nee is nee, alleen ja is oké." - Mathias De Clercq, burgemeester

De meer dan twintig artistieke foto’s zijn heel divers, van nachtelijke straatbeelden, intense close-ups tot breekbare portretten. Elk beeld is een getuigenis, een verhaal, een oproep tot reflectie. Een gedicht van een van de leerlingen tussen de foto’s ondersteunt de boodschap.

De buitenexpo kadert in de campagne ‘Nee is nee, enkel ja is oké’ van de Stad Gent en past ook in het het jaar dat Gent Europese Jongerenhoofdstad is. Jongeren zaten aan het roer van de expo van concept tot uitwerking. De tentoonstelling is vrij te bezoeken tot eind september.


Bron: Stad Gent