• Sami Souguir

    Schepen van Cultuur, Stadsontwikkeling en Ruimtelijke Planning

›› Home ›› Nieuws

Zwerfgoed en Scratch+Snuff mogen Chez Choseken ook permanent uitbaten

27 juni 2024

De vzw's Zwerfgoed en Scratch+Snuff, verenigd in het 'Eco-Sociaal Cultureel Centrum Mariakerke', kregen eerder al groen licht om het voormalige jeugdhuis Chez Choseken in Drongen een tijdelijke invulling te geven. Nu werd beslist dat ze de plek ook na de zomer mogen uitbaten.

Zwerfgoed, een organisatie die jongeren een tijdelijke plek aanbiedt wanneer het even niet meer gaat, en Scratch+Snuff, een lokale muziekpromotor, kregen eerder al groen licht om Chez Choseken, het voormalige jeugdhuis aan het toegangsportaal tot de Vinderhoutse Bossen in Drongen, een tijdelijke invulling te geven. Ze organiseren er deze zomer onder meer marktjes, terrasnamiddagen en concerten.

Nu werd door stadsontwikkelingsbedrijf sogent beslist dat de organisaties ook na de zomer het voormalige jeugdhuis mogen uitbaten. De toewijzing komt er na een open oproep waarbij het samenwerkingsverband tussen beide organisaties als beste kandidaat uit de bus kwam.


Ook voor andere organisaties

De huurovereenkomst loopt tot eind 2026 en kan verlengd worden na een positieve evaluatie. De uitbaters zullen er niet alleen eigen activiteiten organiseren. Vanaf oktober zijn jeugdorganisaties uit de buurt welkom om er fuiven, concerten of andere activiteiten te organiseren. De zaal wordt ook twaalf keer per jaar gratis ter beschikking gesteld aan jongerenevenementen.

In het najaar plannen de nieuwe uitbaters een kick-offevenement waarbij ze peilen naar de noden en vragen van alle jeugdorganisaties en -bewegingen uit de buurt.

Schepen van Stadsontwikkeling en voorzitter sogent Sami Souguir: "Ons stadsontwikkelingsbedrijf sogent wil als eigenaar van het pand graag opnieuw een volwaardige jeugdwerking in het gebouw. De toewijzing aan de organisatoren van de tijdelijke invulling tot eind 2026 zorgt alvast voor de nodige stabiliteit. Op die manier heeft de jeugd van Drongen en Mariakerke opnieuw een eigen stek."

"De samenwerking tussen Zwerfgoed en Scratch+Snuff werpt zijn vruchten af en dat kweekt vertrouwen voor de toekomst. Ik kijk ernaar uit om deze werking verder te zien bloeien met al het moois dat ze voor onze jongeren realiseert." - Hafsa El-Bazioui, schepen van Jeugd


Bron: Stad Gent