• Sami Souguir

    Schepen van Cultuur, Stadsontwikkeling en Ruimtelijke Planning

›› Home ›› Nieuws

Zwarte humor ten top: expo in De Krook over Boerke en het klimaat

28 juni 2024

In De Krook opent op maandag 1 juli de gratis expo 'Boerke Natuurlijk'. Panelen, tekeningen, zoekprenten en kortfilmpjes tonen hoe het sympathieke maar meelijwekkende personage van striptekenaar en Gentenaar Pieter De Poortere worstelt met de klimaatveranderingen.

Op het gelijkvloers van bibliotheek De Krook opent op maandag 1 juli de gratis tentoonstelling 'Boerke Natuurlijk', naar aanleiding van de gelijknamige strip van Gentenaar Pieter De Poortere die vorige maand verscheen. Er zijn zo'n twintig panelen met éénpaginastrips te zien, met daarnaast een aantal zoekprenten, enkele originele tekeningen en een aantal kortfilmpjes, allemaal rond het thema klimaat.

Wie de expo bezoekt, ontdekt hoe het welgekende, tragische personage omgaat met de klimaatveranderingen. Want zelfs Boerke ligt wakker van het klimaat, al heeft hij het moeilijk om zijn schadelijke gewoontes los te laten. Pieter De Poorteres strip is intussen uitgegroeid tot een internationaal succesverhaal, met ook een animatieserie. Boerke combineert zwarte humor met historische en culturele verwijzingen.

Schepen van Cultuur Sami Souguir: "Boerke is een echt Gents exportproduct. Mooi dat we het nieuwe werk van Pieter De Poortere in onze stadsbibliotheek kunnen tonen. Nog tot eind september te bezichtigen in De Krook!"

Expo Boerke Natuurlijk


Bron: Stad Gent