›› Home ›› Nieuws

Gents Gravensteen wordt luxeresort in Las Vegas

1 april 2019

In 2021 krijgt het Gentse Gravensteen er een broertje bij, in Las Vegas. Enkele maanden nadat Elon Musk zich de middeleeuwse burcht toe-eigende via Twitter, koopt een Amerikaanse ondernemer nu effectief de bouwplannen van het Gentse kasteel. De ondernemer opent in 2021 in Las Vegas zijn eerste luxueuze Knight Resort. Bovendien maken 5 Gentse duo’s kans op een weekje all-in.

In en rond het Knight Resort zullen de verwijzingen naar het Gravensteen nooit ver weg zijn. Zo zal de omliggende verdedigingsgracht als tropisch zwembad dienst doen, zullen bezoekers in de stallen een gokje kunnen wagen op paardenraces en wordt de ridderzaal het decor van een echte Wedding Chapel, waar koppels 24/7 in het huwelijksbootje kunnen treden.

Schepen van Cultuur Sami Souguir: "Het Gravensteen zal zeker niet misstaan in Las Vegas. De Eiffeltoren staat al sinds 1999 te pronken aan The Strip en bezoekers wanen zich ook in Venetië wanneer ze een tochtje maken met een gondel. Middeleeuwse gebouwen vallen er bovendien zeer in de smaak."

Het Knight Resort zal een mooie aanvulling worden op het Excalibur Hotel, dat al sinds 1990 in Las Vegas staat en gebaseerd is op het kasteel van Carcassonne. Niet alleen het Gravensteen maar ook de ridder, die als geen ander in zijn middeleeuwse rol kan kruipen, verhuist mee naar Las Vegas.

Mark Schreyen, ridder in het Gravensteen: "Het aanbod om voor 2 jaar gastheer in het Knight Resort te worden, had ik helemaal niet zien aankomen. Ik kijk ongelooflijk uit naar dit avontuur. Er wordt zelf een aangepast ridderpak met neonlichten ontwikkeld, zodat ik ook 's avonds zal schitteren voor Gent. Geen nood, mijn Gentse r blijf ik met trots uitspreken wanneer ik de mensen verwelkom in het Knight Resort."

Bram Van Braeckevelt, schepen van Toerisme: "Las Vegas lijkt op Gent. De stad is rebels, speels ook en op een heel eigen manier authentiek. Het is er elke dag Lichtfestival. Ik ben erg trots dat ons Gravensteen er gekopieerd wordt!"

Om de Gentenaars te laten kennismaken met dit luxueuze Gravensteen nodigt de Amerikaanse ondernemer vijf Gentse duo’s uit om in 2021 een week lang te komen genieten van alle pracht en praal die het Knight Resort te bieden heeft.

Geïnteresseerden maken via een wedstrijd op de Facebookpagina van de Stad Gent kans om de reis te winnen. Ze moeten er aangeven met wie en waarom ze graag in het Knight Resort willen verblijven.