›› Home ›› Nieuws

Gezocht: stadslezers voor nieuw platform 'Gent Leest'

13 september 2019

Gezocht: stadslezers voor 'Gent Leest!', een nieuw digitaal platform dat op valentijn 2020 gelanceerd wordt. Het wordt een website die alle lezers in Gent samenbrengt. Stadslezers zullen er onder meer leestips, korte recensies en nieuwtjes delen.

Gentleest.be wordt een plek voor iedereen in Gent die houdt van boeken en van lezen. Lezers en voorlezers, bezoekers van de bibliotheek en van boekhandels, leden van boekenclubs, voorleesvrijwilligers, maar ook mensen die anders lezen: in een andere taal, met een beperking, of die van atypische genres houden… Kortom, voor de hele Gentse leescommunity.

Bibliotheek De Krook bouwt dit platform uit samen met haar culturele en literaire partners in de stad. 'Omdat we samen meer bereiken dan elk afzonderlijk, omdat we geloven in de kracht van lezen, omdat boeken mensen met elkaar verbinden en omdat een stad dé plek is voor de kunst van het samenlezen.' Op Leuven Leest krijgen leesliefhebbers nu al een idee van hoe de website er uiteindelijk zal uitzien. Er komt ook een Facebookpagina.


Maak kennis met de eerste stadslezers

Op dit moment worden nog stadslezers gezocht. Op Gentleest.be kan je alvast kennismaken met de eerste negen stadslezers: Fatih, Nadine, Hannes, Nawel, Phil, Caroline, Nore, Bruno en Elf. Heb je zin om mee te schrijven aan dit project? Meld je dan voor eind oktober aan op Gentleest.be.

Schepen van Cultuur Sami Souguir: "Op Gent Leest kunnen Gentenaars binnenkort niet alleen tips over goede boeken vinden, maar ook hun eigen favoriete boeken aan elkaar voorstellen. Je vindt er ook toffe leesplekken, verspreid over heel de stad, en korte reportages over interessante evenementen. Word stadslezer, schrijf mee aan Gent Leest!"


Bron: Persruimte Stad Gent