›› Home ›› Nieuws

Nieuws

Kasteel Borluut dient in al zijn glorie te worden hersteld
28 februari 2018 - Kasteel Borluut is een begrip in Sint-Denijs-Westrem. Heel wat culturele organisaties en organisaties uit het verenigingsleven maken gebruik van het kasteel als locatie om activiteiten te organiseren. Het kasteel staat er verkommerd bij en is toe aan een grondige renovatie. Lees meer...


Vaart steken achter ‘Tramlijn 7’
20 februari 2018 - De laatste jaren slibben onze wegen steeds meer dicht, met heel wat fileleed tot gevolg. Een probleem waar we ook in Sint-Denijs-Westrem mee geconfronteerd worden. Om hierop een antwoord te bieden, keurde de Lijn reeds in 2003 het Pegasusplan goed. Hierin werd resoluut gekozen voor de uitbreiding van het tramnetwerk in en om Gent, met als doel een volwaardige ontsluiting van alle Gentse deelgemeenten. Lees meer...


16 februari 2018 - Steeds meer mensen ontdekken Parkbos als ontspanning– en ontmoetingsruimte en dat heeft zo zijn gevolgen. Bezoekers maken geregeld melding van zwerfvuil, hondenpoep en achtergelaten honden-poepzakjes. Naar aanleiding van onze vragen werden daarom een aantal bijkomende maatregelen getroffen. Lees meer...


Raamprostitutie Kortrijksesteenweg
14 februari 2018 - De gemeente Sint-Martens-Latem keurde een aantal maatregelen goed om uitbreiding van prostitutiepanden en raamprostitutie op de Kortrijksesteenweg tegen te gaan. Deze maatregelen zijn gebaseerd op bestaande regelgeving die reeds van kracht is in Gent. Daardoor is een verschuiving van de problematiek op de Kortrijksesteenweg naar Sint-Denijs-Westrem toe uitgesloten. Lees meer...


Kunstgrasveld KVV Sint-Denijssport

Kunstgrasveld KVV Sint-Denijssport
12 februari 2018 - Voetbalclub KVV Sint-Denijssport is een bloeiende vereniging die de laatste jaren sterk is gegroeid. De club telt momenteel zo’n 420 leden waarvan bijna 350 jeugdspelertjes. Om deze spelers in de best mogelijke omstandigheden hun geliefkoosde sport te laten beoefenen, werd de laatste jaren fors geïnvesteerd in de accommodatie van de club. Zo kwam er op aandringen van Open Vld een derde terrein. Komend voorjaar wordt ook een kunstgrasveld aangelegd. Daardoor zal er voortaan ook tijdens de natte en koude wintermaanden maximaal verder gespeeld kunnen worden. De werken zijn voorzien in maart.


Onkruidvrije paden

Onkruidvrije paden
10 december 2017 - In 2015 werd het gebruik van pesticiden door openbare diensten verboden. Sindsdien worden alternatieve middelen ingezet, met wisselend succes. Op veel plaatsen in Sint-Denijs-Westrem en Afsnee lijkt ongewenst onkruid op straten en trottoirs niet onder controle. Daarom pleitte ik voor maatregelen zoals het efficiënter inzetten van personeel door bijvoorbeeld beroep te doen op sociale tewerkstelling. Maar ook door het gebruik van duurzame en onderhoudsvrije materialen. Zo kiest de gemeente Wichelen voor ecologische paden die bestaan uit een mix van natuurlijke lijm en gebroken natuursteen. Het resultaat is een verharding die waterdoorlatend is, maar waar geen onkruid kan doorgroeien. Die mogelijkheden zullen nu ook onderzocht worden.


Verkeersveiligheid Borluutkermis

Verkeersveiligheid Borluutkermis
6 december 2017 - Het succes van kermis Borluut lokt jaarlijks heel wat volk naar de foor op het Gemeenteplein en in de Krijzeltand. De combinatie van veel bezoekers en het autoverkeer is niet altijd evident. Daarom werden op mijn vraag extra signalisatie en waarschuwingsborden voorzien op de invalswegen naar het plein.


Feestelijk nieuws voor de Zwijnaardse verenigingen: de Nieuwe Melac is officieel geopend

15 mei 2017 - De Nieuwe Melac is af en gebruiksklaar. Het gloednieuwe ontmoetingscentrum is het eindresultaat van een nauwe samenwerking tussen de stad Gent en de vzw Ontmoetingscentrum Zwijnaarde. De voormalige plaatselijke dorpscinema, die later parochiezaal werd, is in 2010 overgenomen door de Stad Gent. Schepen Christophe Peeters gaf als toenmalige schepen van Facility Management het startschot voor de nieuwbouw in 2012. De oude Melac was immers te klein en voldeed niet meer aan de eisen inzake brandveiligheid. Het flonkelnieuwe gebouw, dat volledig passiefbouw is, is uitgerust met tal van duurzame technieken, een semi industriële keuken, een grote polyvalente zaal, een taverne, vergaderlokalen een grote ondergrondse fietsenstalling en een lokaal voor kooklessen. We zijn zeer verheugd dat de Nieuwe Melac weer het centrum van het verenigingsleven is in Zwijnaarde. Ook de Kring, met Danïel als vertrouwde uitbater, heeft zijn oude stek terug.”


Veiligheidsverlichting buurtparking Ter Linden

30 april 2017 - Bewoners merkten op dat op de buurtparking Ter Linden, ter hoogte van de eindhalte van tram 22, nog geen verlichting is voorzien. Niet enkel zou verlichting het veiligheidsgevoel voor gebruikers ’s avonds verhogen, het kan tevens voor een afschrikeffect zorgen voor potentiële overlast zoals inbraak of sluikstort. Uit het antwoord op een vraag van fractievoorzitter Sami Souguir hierover blijken bij het ontwerp van de buurtparking wel wachtleidingen te zijn voorzien maar wil men omzichtig te werk gaan om overlast en hinder voor de aanpalende tuinen te vermijden. Een klassieke openbare verlichting lijkt dan ook niet aangewezen. Daarom zal men bekijken of een ander concept van veiligheidsverlichting met eventuele detectie kan voorzien worden.


Werken Eiland Zwijnaarde van start

28 april 2017 - In maart zijn de infrastructuurwerken voor het nieuwe bedrijven park Tech Lane Ghent, beter bekend als Eiland Zwijnaarde, van start gegaan. Dat is goed nieuws voor de tewerkstelling in de regio. Er komt een kenniszone van 35 hectare met plaats voor bedrijven die zich specialiseren in watergebonden distributie, logistiek, transport en kenniseconomie. Het wordt een duurzaam bedrijvenpark, met een natuurlijk ingerichte oeverstrook en groenassen. Gezien de ligging van het terrein zal het verkeer rond het bedrijvenpark zo goed als geen hinder ondervinden van de werken. Het gebruik van het fietspad langs de E40 en de R4, tussen Zwijnaarde en Merelbeke, wordt ten allen tijde gegarandeerd.


<<  1   5   10   25   30   31   32   33     >>