›› Home ›› Nieuws

Nieuws

Veiligheidsverlichting buurtparking Ter Linden

30 april 2017 - Bewoners merkten op dat op de buurtparking Ter Linden, ter hoogte van de eindhalte van tram 22, nog geen verlichting is voorzien. Niet enkel zou verlichting het veiligheidsgevoel voor gebruikers ’s avonds verhogen, het kan tevens voor een afschrikeffect zorgen voor potentiële overlast zoals inbraak of sluikstort. Uit het antwoord op een vraag van fractievoorzitter Sami Souguir hierover blijken bij het ontwerp van de buurtparking wel wachtleidingen te zijn voorzien maar wil men omzichtig te werk gaan om overlast en hinder voor de aanpalende tuinen te vermijden. Een klassieke openbare verlichting lijkt dan ook niet aangewezen. Daarom zal men bekijken of een ander concept van veiligheidsverlichting met eventuele detectie kan voorzien worden.


Werken Eiland Zwijnaarde van start

28 april 2017 - In maart zijn de infrastructuurwerken voor het nieuwe bedrijven park Tech Lane Ghent, beter bekend als Eiland Zwijnaarde, van start gegaan. Dat is goed nieuws voor de tewerkstelling in de regio. Er komt een kenniszone van 35 hectare met plaats voor bedrijven die zich specialiseren in watergebonden distributie, logistiek, transport en kenniseconomie. Het wordt een duurzaam bedrijvenpark, met een natuurlijk ingerichte oeverstrook en groenassen. Gezien de ligging van het terrein zal het verkeer rond het bedrijvenpark zo goed als geen hinder ondervinden van de werken. Het gebruik van het fietspad langs de E40 en de R4, tussen Zwijnaarde en Merelbeke, wordt ten allen tijde gegarandeerd.


25 april 2017 - Voor het tweede jaar op rij verminderde de hoeveelheid sluikstort in Gent.  In 2016 werd 538 ton opgehaald, een daling met 2,5% tegenover 2015 en 14% ten opzichte van 2014. Dat blijkt uit het Netheidsrapport dat onlangs werd voorgesteld. Niettemin moeten we erkennen dat de nood aan properder straten en pleinen groot blijft in Gent. Lees meer...


<<  1   5   10   25   28   29   30     >>