• Sami Souguir

    Schepen van Cultuur, Stadsontwikkeling en Ruimtelijke Planning

›› Home ›› Nieuws

Nieuws

Onkruidvrije paden

Onkruidvrije paden
10 december 2017 - In 2015 werd het gebruik van pesticiden door openbare diensten verboden. Sindsdien worden alternatieve middelen ingezet, met wisselend succes. Op veel plaatsen in Sint-Denijs-Westrem en Afsnee lijkt ongewenst onkruid op straten en trottoirs niet onder controle. Daarom pleitte ik voor maatregelen zoals het efficiënter inzetten van personeel door bijvoorbeeld beroep te doen op sociale tewerkstelling. Maar ook door het gebruik van duurzame en onderhoudsvrije materialen. Zo kiest de gemeente Wichelen voor ecologische paden die bestaan uit een mix van natuurlijke lijm en gebroken natuursteen. Het resultaat is een verharding die waterdoorlatend is, maar waar geen onkruid kan doorgroeien. Die mogelijkheden zullen nu ook onderzocht worden.


Verkeersveiligheid Borluutkermis

Verkeersveiligheid Borluutkermis
6 december 2017 - Het succes van kermis Borluut lokt jaarlijks heel wat volk naar de foor op het Gemeenteplein en in de Krijzeltand. De combinatie van veel bezoekers en het autoverkeer is niet altijd evident. Daarom werden op mijn vraag extra signalisatie en waarschuwingsborden voorzien op de invalswegen naar het plein.


Feestelijk nieuws voor de Zwijnaardse verenigingen: de Nieuwe Melac is officieel geopend

15 mei 2017 - De Nieuwe Melac is af en gebruiksklaar. Het gloednieuwe ontmoetingscentrum is het eindresultaat van een nauwe samenwerking tussen de stad Gent en de vzw Ontmoetingscentrum Zwijnaarde. De voormalige plaatselijke dorpscinema, die later parochiezaal werd, is in 2010 overgenomen door de Stad Gent. Schepen Christophe Peeters gaf als toenmalige schepen van Facility Management het startschot voor de nieuwbouw in 2012. De oude Melac was immers te klein en voldeed niet meer aan de eisen inzake brandveiligheid. Het flonkelnieuwe gebouw, dat volledig passiefbouw is, is uitgerust met tal van duurzame technieken, een semi industriële keuken, een grote polyvalente zaal, een taverne, vergaderlokalen een grote ondergrondse fietsenstalling en een lokaal voor kooklessen. We zijn zeer verheugd dat de Nieuwe Melac weer het centrum van het verenigingsleven is in Zwijnaarde. Ook de Kring, met Danïel als vertrouwde uitbater, heeft zijn oude stek terug.”


Veiligheidsverlichting buurtparking Ter Linden

30 april 2017 - Bewoners merkten op dat op de buurtparking Ter Linden, ter hoogte van de eindhalte van tram 22, nog geen verlichting is voorzien. Niet enkel zou verlichting het veiligheidsgevoel voor gebruikers ’s avonds verhogen, het kan tevens voor een afschrikeffect zorgen voor potentiële overlast zoals inbraak of sluikstort. Uit het antwoord op een vraag van fractievoorzitter Sami Souguir hierover blijken bij het ontwerp van de buurtparking wel wachtleidingen te zijn voorzien maar wil men omzichtig te werk gaan om overlast en hinder voor de aanpalende tuinen te vermijden. Een klassieke openbare verlichting lijkt dan ook niet aangewezen. Daarom zal men bekijken of een ander concept van veiligheidsverlichting met eventuele detectie kan voorzien worden.


Werken Eiland Zwijnaarde van start

28 april 2017 - In maart zijn de infrastructuurwerken voor het nieuwe bedrijven park Tech Lane Ghent, beter bekend als Eiland Zwijnaarde, van start gegaan. Dat is goed nieuws voor de tewerkstelling in de regio. Er komt een kenniszone van 35 hectare met plaats voor bedrijven die zich specialiseren in watergebonden distributie, logistiek, transport en kenniseconomie. Het wordt een duurzaam bedrijvenpark, met een natuurlijk ingerichte oeverstrook en groenassen. Gezien de ligging van het terrein zal het verkeer rond het bedrijvenpark zo goed als geen hinder ondervinden van de werken. Het gebruik van het fietspad langs de E40 en de R4, tussen Zwijnaarde en Merelbeke, wordt ten allen tijde gegarandeerd.


25 april 2017 - Voor het tweede jaar op rij verminderde de hoeveelheid sluikstort in Gent.  In 2016 werd 538 ton opgehaald, een daling met 2,5% tegenover 2015 en 14% ten opzichte van 2014. Dat blijkt uit het Netheidsrapport dat onlangs werd voorgesteld. Niettemin moeten we erkennen dat de nood aan properder straten en pleinen groot blijft in Gent. Lees meer...


<<  1   5   10   25   38   39   40     >>